Hoe Maak Je Een Website 2024

Je eigen naam als merk geeft ongekend veel mogelijkheden!

Een eigen website is niet alleen een slim idee, maar het kan ook een gamechanger zijn. In dit blogbericht duiken we in waarom het hebben van je eigen plekje op het web niet alleen handig is, maar ook kan bijdragen aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen, zoals het delen van je kennis of het verkopen van je eigen producten. De mogelijkheden zijn eindeloos, laten we snel de voordelen ontdekken!

Of je nu je passie voor sporten, producten, of gaming wilt delen, een eigen website is dé sleutel. In deze blogpost neem ik je stap voor stap mee door het proces van het registreren van je eigen domeinnaam, het vinden van snelle en betaalbare webhosting, tot aan het ontdekken van gratis tutorials op YouTube om je eigen website te bouwen. Ben je klaar om in jezelf te investeren? Laten we snel aan de slag gaan!

Hoe gaaf zou het zijn als je eigen domeinnaam nog beschikbaar is! Gebruik de onderstaande aanbieding om vandaag nog te beginnen met het realiseren van jouw droom en bouw een passief inkomen op.

*Afbeelding Hostinger*

Stap 1: Domeinnaam Registreren
Het begint allemaal met het kiezen van een unieke domeinnaam die jouw interesses weerspiegelt. Ik laat je zien hoe je dit eenvoudig kunt doen, en waar je op moet letten om de perfecte domeinnaam te bemachtigen.

Stap 2: Snelle en Betaalbare Webhosting
Vervolgens duiken we in de wereld van webhosting. Ik deel tips over het kiezen van een betrouwbare host die snel is en tegelijkertijd vriendelijk voor je portemonnee. We bespreken waar je op moet letten en welke opties er zijn.

*Afbeelding: Hostinger paketten*

Stap 3: Gratis Tutorials op YouTube
Nu je jouw domeinnaam hebt en de hosting is geregeld, is het tijd om je eigen website te bouwen. Ik wijs je de weg naar gratis tutorials op YouTube die je stap voor stap begeleiden. Of je nu een complete beginner bent of al wat ervaring hebt, deze tutorials maken het proces eenvoudig en leuk.

Ben je al enthousiast geworden om deze investering in jezelf te doen? Mooi! Lees snel verder en ontdek hoe je jouw online aanwezigheid kunt versterken.

Als fervent gebruiker van Hostinger ben ik al vier jaar getuige van de fantastische diensten die ze bieden, en ik ben niet de enige die er zo over denkt. (Link naar Trustpilot) Hostinger heeft zich in korte tijd opgewerkt tot het tweede grootste webhosting platform wereldwijd, en dat is geen toeval.

*Afbeelding: Grafiek van de groei van Hostinger*

In slechts een paar jaar tijd heeft Hostinger een ongekende groei doorgemaakt. Momenteel staan ze trots op de tweede plek als het gaat om webhosting platforms over de hele wereld. Een van de redenen waarom ik zo tevreden ben, is de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Hostinger levert topkwaliteit webhosting tegen zeer betaalbare tarieven. Dit heeft geleid tot een snel groeiend aantal tevreden gebruikers.

Verschillende Deals voor Verschillende Behoeften
Hostinger begrijpt dat elke gebruiker uniek is, daarom bieden ze verschillende deals aan:

  1. Premium Plan Ideaal voor beginners met de mogelijkheid om tot 100 websites te maken.
  2. Business Plan Voor wie wat meer nodig heeft en serieus aan de slag wil.
  3. Cloud Startup Plan Voor degenen die de kracht van de cloud willen benutten.

Alle plannen garanderen een supersnelle website, ruime opslag, regelmatige backups en zelfs gratis e-mailopties. En het beste van alles, als jouw ervaring om wat voor reden dan ook niet helemaal naar wens is, biedt Hostinger een 30-dagen geld-terug-garantie. Dat is pas service!

Benieuwd naar wat Hostinger voor jou kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden en verbeter jouw online aanwezigheid.

Laten we beginnen!

Bij het kiezen van de periode van de webhosting valt op dat hoe langer je webhosting afneemt hoe hoger de korting die je krijgt. Gebruik deze link om gebruik te maken van een speciale aanbieding! Het mooie van Hostinger is ook de gratis beveiliging van je domeinnaam en persoonlijke gegevens na registratie. Bij veel andere partijen betaal je hier een extra bedrag per jaar voor.

*Afbeelding: kortingsmogelijkheden*

EVT NIEUWE BLOG START

Domeinnaam

Het kiezen van een domeinnaam is een belangrijke stap, vooral als je het persoonlijk wilt maken. Gebruik maken van je voor- en achternaam is een slimme zet. Het geeft niet alleen een persoonlijk tintje, maar het maakt het ook gemakkelijker voor mensen om je online te vinden. Of het nu voor een professionele website of gewoon voor de lol is, een domein met je naam erin kan een goede indruk maken.

*Afbeelding: Domeinnaam registreren

Als je een domeinnaam wilt registreren, zijn er een paar stappen die je moet volgen. Eerst en vooral, check of die gewenste domeinnaam van jou nog beschikbaar is. Vervolgens, beslis of het een persoonlijke of zakelijke website wordt. Nadat je die knoop hebt doorgehakt, is het tijd om je persoonlijke gegevens in te vullen. Stap voor stap komen we er wel!

Vervolgens heb je de keuze om een serverlocatie te kiezen. Afhankelijk van je doelgroep kun je een locatie selecteren. En last but not least, zodra dat allemaal is afgehandeld, komt het leuke gedeelte: het opzetten van je WordPress-website. Voordat je het weet, ben je online.

*Afbeelding: Twee keuzes*

Na het registreren van je domeinnaam staan er twee keuzes voor je klaar. Eén daarvan is het bekijken van je nagelnieuwe website. Je krijgt dan een tijdelijke versie voorgeschoteld, waar je direct mee aan de slag kunt. Maar, en hier komt het advies, het is slim om nog even geduld te hebben voordat je je creativiteit de vrije loop laat. Het duurt namelijk ongeveer een uurtje voordat je domein volledig beschikbaar is.

De andere optie is ‘Manage Site’, waar je alvast een kijkje kunt nemen. Maar waarom dat wachten? Nou, het overzetten van je site van een tijdelijke naar de definitieve omgeving verloopt niet altijd vlekkeloos.

Nadat je website definitief is, is het slim om even de SSL-check te doen, oftewel de beveiliging van je website. Ga naar het dashboard ‘Manage Site’ en klik op het icoontje voor je website in de adresbalk. Daar moet staan dat je website secure is.

Als je meer details wilt, kun je naar de tab ‘Security’ aan de linkerkant van je scherm gaan. Daar vind je de SSL-optie. Een klik daarop en je kunt controleren of deze een actieve status heeft. Een beetje digitale veiligheid kan nooit kwaad, dus zorg ervoor dat die groene checkmark op SSL je gemoedsrust geeft.

*Afbeelding: Groen vinkje SSL*

EVT NIEUWE BLOG START

Aan de slag met WordPress

Tijd om de handen uit de mouwen te steken en met WordPress aan de slag te gaan voor het vormgeven van je website. Je hebt twee opties: ofwel ga je vanuit je dashboard naar de ‘Auto Installer’, of je navigeert aan de linkerkant van je scherm naar ‘Website’ met daaronder ‘WordPress’.

Eenmaal in WordPress, krijg je de kans om je website een titel te geven. Daarna wordt er gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Last but not least, kies je ook nog de taal waarin je jouw digitale meesterwerk wilt creëren.

*Afbeelding: Gebruikersnaam en Wachtwoord*

Als je vervolgens op Install klikt ben je binnen een uur live met je website, goed gedaan! Vanuit je dashboard kan je nu je website raadplegen. Deze website vraagt om jouw persoonlijke aandacht en daarom verwijs ik je graag naar mijn video (Link naar hoe maak je een website) waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je een professionele website kunt maken.

Ik kan je ook begeleiden in het maken van je eigen webshop (Link naar hoe maak je een webshop). We zullen een aantal belangrijke onderwerpen behandelen, waaronder het automatisch berekenen van verzendkosten en belastingen. Daarnaast gaan we ook duiken in de wereld van betalingsmogelijkheden, zoals PayPal, iDEAL en creditcards. Wacht niet langer met het opzetten van een e-commerce platform dat aan al jouw wensen voldoet.

Als je interesse meer ligt op het gebied van affiliate marketing, heb ik de perfecte plek voor je! Klik hier (Link naar hoe maak je een affiliate marketing) voor alle ins en outs over dit onderwerp. Het is een wereld vol mogelijkheden om wat extra’s te verdienen terwijl je jouw interesses volgt.

Affiliate marketing is als een soort digitale samenwerking. Hier is hoe het werkt: jij promoot producten of diensten van andere mensen op jouw website of sociale media, en elke keer dat iemand via jouw unieke affiliate-link iets koopt, krijg jij een commissie.

Het is een win-win situatie: bedrijven krijgen meer klanten door jouw promotie, en jij verdient geld zonder zelf een product te bezitten. Het draait allemaal om het delen van de liefde voor producten waar je in gelooft.

Geloof je liever in het delen van kennis via een cursus dan kan ik je via deze online tutorials (Link naar hoe maak je een cursus website) meenemen om een website te bouwen waarop je jouw cursusaanbod kunt delen met je doelgroep.

EVT NIEUWE BLOG START

Een e-mail account aanmaken

Tijd om je eigen e-mailaccount in de lucht te brengen! Ga naar de Hostinger-site, klik op ‘Emails’, en vervolgens op ‘Setup’. Binnen ongeveer 5 minuten is jouw gloednieuwe e-mailaccount helemaal klaar voor gebruik. Het is een snelle en eenvoudige stap om je online aanwezigheid nog professioneler te maken.

*Afbeelding: E-mail account*

Ook hier wordt vervolgens gevraagd om een emailadres en wachtwoord. Als je dit hebt gedaan kan je de gewenste email client selecteren. Een e-mailclient is in feite de software waarmee je e-mails op je computer, smartphone of ander apparaat beheert en leest. Het stelt je in staat om e-mails te verzenden, ontvangen, sorteren en organiseren. Er zijn verschillende mogelijkheden en het is maar net waar je mee gewend bent om te werken. Mogelijke opties zijn: Apple mail, Outlook of Gmail.

*Afbeelding: Email client*

Via “Connect Apps & Devices is het mogelijk om automatisch de configuratie te laten doen voor de gewenste email client. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een handmatige configuratie. Alle benodigde gegevens vind je verder op de pagina van Hostinger.

* Afbeelding: Benodigde gegevens*

Het is uiteraard ook mogelijk om je email te raadplegen via het internet. Je gaat hiervoor terug naar de beginpagina van Hostinger en klik op ‘Emails’. Hierna kan je via de button webmail toegang krijgen tot je email box met je eerder aangemaakte mailadres en wachtwoord.

Een handige tip is om gelijk een test uit te voeren door vanaf je nieuwe account een bericht te sturen naar jezelf.

Via instellingen en vervolgens identiteiten is het mogelijk het uiterlijk van je mailberichten te professionaliseren. Het aanpassen van de weergavenaam is hier een voorbeeld van. Ook het werken met een emailhandtekening is praktisch en schetst een betrouwbaar beeld.Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *